Ananas wortel komkommer sap

Ananas wortel komkommer sap met logo

Ingrediënten voor 5 glazen sap:
•    1 ananas
•    1 komkommer
•    1 kilo winterpeen
•    1 theelepel gemberpoeder

Voor dit recept heb je een sapcentrifuge nodig.

Snijd de ananas in kwarten en verwijder de kern en schil. Snijd de uiteindes van de winterpeen en schil ze met een dunschiller. Was de komkommer en verwijder de uiteindes.

Doe alle ingrediënten in de sapcentrifuge en pers tot een sap. Voeg de gember toe en roer het sap even goed door.

Serveer direct, dat is het lekkerst. Eventueel kun je het sap ook invriezen in een flesje of 1 tot 3 dagen, goed afgesloten, in de koelkast bewaren.

 

Met het griepvirus wat er heerst en de carnaval van afgelopen weekend kan mijn weerstand wel een boost gebruiken. Tijd dus om te gaan juicen! Waar ik eerst nog vaak iedere dag vers perste, ben ik daar inmiddels een beetje klaar mee. Het schoonmaken van de sapcentrifuge is toch wel wat werk en de vaatwasser staat bij ons niet iedere dag aan. Dus tegenwoordig heb ik een nieuwe tactiek. Op zondagavond maak ik 5 glazen sap. Twee daarvan stop ik in een flesje in de vriezer, de andere 3 bewaar ik in flesjes in de koelkast. Op die manier ben ik veel sneller klaar en kan ik ’s ochtends toch net ietsje langer in mijn bed blijven liggen. Zo drink ik wel een week lang hetzelfde sapje, maar ik probeer er vaak veel verschillende soorten groenten en fruit in te doen om toch zoveel mogelijk verschillende vitamines binnen te krijgen.

Voor alle nieuwsgierigen naar mijn carnavalsoutfit (met dank aan mijn moeder!) hierbij nog even een foto.

Sanne carnaval

 


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.