Chocoladecake

Chocoladecake foto (1)

Ingrediënten 1 cake
•    175g bloem
•    7g bakpoeder
•    1 eetlepel cacaopoeder
•    1 mespunt zout
•    200g roomboter op kamer temperatuur
•    200g suiker
•    4 eieren
•    100g Tony’s Chocolonely pure chocolade

Verwarm de oven voor op 175 graden (hetelucht). Bekleed de cakevorm met bakpapier.

Zeef de bloem met het bakpoeder, de cacao en het zout en roer goed door elkaar. Hak de chocolade in stukjes.

Mix de boter met de suiker luchtig en meng een voor een de eieren erdoor.  Voeg nu in delen het bloemmengsel toe en mix steeds totdat de bloem volledig is opgenomen door het eiermengsel. Voeg tenslotte de gehakte chocolade toe en roer deze door het beslag.

Schenk het beslag in de cakevorm en bak de cake in circa 55 minuten in het midden van oven gaar.

Bron: Rudolph’s Bakery

 

Als je van chocolade houdt, ga je deze cake zeker lekker vinden. Zelf bak ik niet zo snel een simpele cake als deze. Mijn cakevorm wordt eigenlijk het meest gebruikt voor al mijn gezonde snacks zoals banaanbrood en rabarber aardbeien brood. Maar toen ik een recept voor rood fruit tiramisu met chocoladecake tegenkwam wat ik wilde maken, moest dat natuurlijk wel met zelfgemaakte cake. Ik dook in mijn favoriete bakboek en vond dit recept. Eigenlijk hoort het er nog een chocolade-truffelcrème en een ganache bij maar dat liet ik allemaal achterwege. Deze cake is dan ook gewoon lekker maar niet super bijzonder. Je kunt hem natuurlijk serveren met jam of lemon curd of maak er een lekkere vulling of topping bij. Ben je benieuwd naar het dessert wat ik ermee maakte? Dat vind je hier. Je hebt ongeveer er ongeveer een halve cake voor nodig dus eet de rest gerust alvast op 😉


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.