Citroen maanzaad boterkoek

Ingrediënten voor circa 16 puntjes:
• 250g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
• 250g suiker
• 1 ei
• snufje zout
• 250g bloem
• 7 eetlepels citroensap
• 25g maanzaad

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en vet een springvorm (doorsnede circa 20 cm) in met boter.

Klop de boter met de suiker zacht en roer vervolgens het ei en het zout er door. Zeef de bloem boven het beslag en kneed deze er door totdat een soepel deeg ontstaat. Voeg tenslotte het citroensap en maanzaad toe en kneed ook dit door het deeg totdat het goed gemengd is.

Duw het deeg in de bakvorm. Bak de boterkoek in het midden van de oven in circa 35 minuten goudbruin en gaar.

Laat de citroen maanzaad boterkoek volledig afkoelen in de vorm en haal de vorm eraf.

Met Dex z’n verjaardag kregen we veel bezoek. Uiteraard maakte ik een kindertaart, maar ik vond het ook een goede gelegenheid om een nieuw recept uit te proberen. Ik wilde graag voor iets simpels en snels gaan aangezien ik ook soep, salade en een kindertaart met allerlei decoraties ging maken. Dus al snel kreeg ik het idee voor boterkoek. Citroen en maanzaad is een beproefde combinatie en deze citroen maanzaad boterkoek is geen uitzondering. Hij is heerlijk smeuïg en fris en heeft een lekkere crunch door het maanzaad. Ideaal om in kleine stukjes te serveren bij de koffie/thee of bij de Paasbrunch uiteraard.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.