Couscous met pompoen en falafel

Ingrediënten voor 4 personen:
•    600g pompoenblokjes
•    1 eetlepel olijfolie
•    2 eetlepels mascarpone
•    2 paprika’s
•    200g couscous
•    270 milliliter bouillon
•    1 portie falafel
•    65g kikkererwten
•    7 eetlepels granaatappelpitjes

Wanneer je de falafel zelf maakt begin je hiermee volgens dit recept. Laat de balletjes in de koelkast liggen tot gebruik. Je kunt uiteraard ook kant en klare falafel kopen.

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en bekleed de bakplaat met bakpapier. Verdeel de pompoenblokjes over de bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie. Rooster ongeveer 20 minuten in het midden van de oven totdat de pompoen gaar is.

Terwijl de pompoen in oven staat snijd je de paprika’s in blokjes en maak je de bouillon klaar. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking maar gebruik bouillon in plaats van water. Spoel de kikkererwten af.

Bak de falafel in de pan. Pureer de gebakken pompoen met de mascarpone en roer door de couscous. Roer nu ook de paprika stukjes, kikkererwten en granaatappelpitjes hier door heen. Serveer met de falafel.

 

Thuis eet Dex nog al wisselend. Fruit, brood en verse groente snacks met een dip gaan meestal erg goed maar warm eten wordt vaker niet dan wel gegeten. Gelukkig krijgt hij op de crèche 3 keer per week een gezonde warme maaltijd en eet hij daar altijd goed. Daar krijgen ze ook regelmatig couscous, iets wat hij thuis eigenlijk standaard slecht eet. Maar meneer houdt wel van sausjes dus bedachten Mark en ik deze couscous met pompoen en falafel en de door Dex zeer geliefde granaatappelpitjes. Hoewel die pitjes er vooral werden uitgevist en opgegeten at hij ook de couscous en falafel best okay en wij vonden het zelf een erg lekker gerecht. Sowieso is couscous klaarmaken met bouillon in plaats van water wel een aanrader voor meer smaak.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.