Frambozen marshmallow cake

Goed nieuws: op 22 november is onze dochter Fleur geboren! Fleur doet het super goed en Dex is een trotse grote broer. Ik moet het nog heel rustig aan doen na de heftige bekkeninstabiliteit van de laatste weken zwangerschap maar ben heel blij dat ze er is en voel me ook stukken beter nu de weg naar herstel weer heel langzaam is ingezet (de dagelijkse wandeling van 200 meter gaat iedere dag een paar meter verder 😉 ). Om de geboorte van Fleur te vieren, vandaag voor jullie het recept voor een heerlijke frambozen marshmallow cake, die ik overigens weken geleden al maakte. Maar eerst natuurlijk nog even wat baby foto’s.
Ingrediënten 1 cake:
Voor de cake
•    250g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
•    250g suiker
•    5 eieren
•    250g bloem
•    snuf zout
•    200g frambozen (diepvries werkt prima)
•    65g mini marshmallows
Voor het glazuur
•    160g poedersuiker
•    40g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
•    75g roomkaas
•    50g frambozen (diepvries werkt prima)

Begin met het maken van de cake. Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Vet de cakevorm goed in met wat roomboter en bestuif licht met wat bloem.

Mix de zachte boter met de suiker circa 10 minuten luchtig. Door het lange mixen krijg je straks een luchtigere cake.  Voeg de eieren een voor een toe waarbij je het beslag steeds mixt totdat het ei volledig is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt. Zeef de bloem en het zout en voeg dit nu toe aan het beslag. Mix totdat het goed gemengd is. Spatel tenslotte de frambozen (deze hoef je niet eerst te ontdooien) en marshmallows door het beslag en schep het beslag in de vorm.

Bak de cake in 75 minuten in het midden van de oven gaar. Check of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Wanneer deze er droog uitkomt is de cake goed.

Zet de vorm met daarin de cake zo’n 5 tot 10 minuten op een rooster om alvast een beetje af te koelen. Snijd vervolgens de zijkanten van de cake los en stort deze uit de vorm op het rooster om verder af te koelen.

Terwijl de cake in de oven staat, ga je verder met het maken van het glazuur. Zorg dat de frambozen ontdooid zijn en pureer deze met een staafmixer. Doe de poedersuiker in een kom en doe de boter hier in kleine stukjes bij. Mix op lage snelheid met een theedoek over de beslagkom en mixer zodat het poedersuiker niet overal naar toe stuift. Wanneer het redelijk vermengd is kun je de theedoek er af halen en voeg je de roomkaas en frambozenpuree toe. Mix nu op de middelste stand totdat je een mooie stevige crème krijgt. Zet weg in de koelkast tot gebruik.

Pas als de cake volledig is afgekoeld verdeel je het glazuur hier overheen. Serveer direct en bewaar eventuele restanten in de koelkast.

 

Een hele tijd geleden kocht ik een zak mini marshmallows om mee te bakken. Maar nu ik dit jaar een stuk minder in de keuken sta door mijn zwangerschap, had ik nog een behoorlijke hoeveelheid marshmallows liggen toen ze al bijna over de datum waren. Hoog tijd om iets lekkers te maken dus en ik bedacht deze frambozen marshmallow cake. Ik maakte ‘m in de eerste week van mijn verlof, toen ik nog niet de hele dag plat hoefde te liggen. Maar ik vond het wel een leuk recept om te bewaren voor de aankondiging van de geboorte van Fleur. Niet alleen ziet deze frambozen marshmallow cake er mooi uit, hij smaakt ook nog eens ontzettend lekker én hij is helemaal niet moeilijk zelf te maken. Ga jij ‘m proberen?  


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.