Rabarber timtam cheesecake in een glas

Ingrediënten voor 2 personen:
•    3 timtam koekjes
•    1 flinke eetlepel roomkaas
•    3 flinke eetlepels Skyr (of andere dikke yoghurt)
•    4 flinke theelepels rabarber appel aardbei compote

Begin met het maken van de rabarber aardbei appel compote. Dit kun je prima al een paar dagen van te voren doen. Of koop een kant en klare rabarber compote.

Meng de roomkaas met de Skyr tot een egale massa. Proef en voeg naar smaak eventueel nog iets meer van een van de ingrediënten toe.

Neem 2 glazen en verkruimel 1,5 timtam koekje boven ieder glas. Verdeel nu het roomkaasmengsel over beide glazen en schep de rabarber appel aardbei compote hierop. Serveer direct anders worden de koekjes helemaal zacht.

 

Jaja alweer een recept met rabarber en het spijt me maar er komen er nog een paar aan. Ik ben dol op dit seizoensproduct en heb het bijna altijd in huis in de korte periode dat het er is.
Al een aantal maanden geleden deed ik met vriendinnen een high wine bij een Australisch tentje in Utrecht. Als dessert namen we nog een timtam cheesecake, want zoals iedereen die ooit in Australië is geweest weet: timtams zijn fantastisch! Het zijn chocolade koekjes met een heerlijk zachte vulling. Gelukkig zijn ze tegenwoordig ook (online) in Nederland verkrijgbaar. En dus besloot ik ter plekke dat ik ook een keer cheesecake met timtam bodem moest maken. Maar waarom niet weer eens in een glas? Dat is altijd top als dessert. Met de rabarber appel aardbei compote nog in de koelkast (zo’n beetje standaard tijdens het rabarber seizoen), stond deze rabarber timtam cheesecake in een glas binnen no time op tafel. Mark en ik vonden het echt super lekker dus deze ga ik zeker snel weer maken.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.