Rocky road brownies

Ingrediënten voor circa 20 brownies:
•    150g ongezouten roomboter
•    150g pure chocolade
•    2 eieren
•    225g suiker
•    100g bloem, gezeefd
•    100g witte chocolade
•    75g mini marshmallows (je kunt ook grote marshmallows in stukjes knippen)
•    50g Maria biscuitjes
•    80g melk chocolade

Begin met het maken van het browniebeslag. Smelt de boter met de pure chocolade in een pannetje. Roer tussendoor goed door en blijf erbij staan want dit brandt snel aan! Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter 5 min. afkoelen.

Klop ondertussen de eieren met de suiker en een snuf zout dik en romig tot een soort vla. Klop dit goed luchtig, daar krijg je lekkere brownies van.

Meng de chocoladeboter voorzichtig door het eimengsel. Zeef de bloem en spatel deze vervolgens luchtig door het beslag. Zet het beslag een half uurtje in de koelkast. Dit hoeft niet persé maar door dit te doen krijg je lekker smeuïge brownies.

Breek alvast de Maria biscuitjes in stukjes en snijd de melk chocolade in kleine blokjes. Verwarm vervolgens de oven voor op 175 graden (hetelucht) en bekleed een brownievorm met bakpapier. Snijd de witte chocolade in stukjes van circa 0,5cm bij 0,5cm, spatel vervolgens door het beslag en doe het beslag in de vorm.

Bestrooi het beslag nu met de koekjes en verdeel ook de mini marshmallows en stukjes melk chocolade hier over heen.

Bak de brownies in circa 40 minuten in het midden van de oven gaar. Laat volledig afkoelen en zet vervolgens nog minstens een uur in de koelkast voordat je de brownies in blokjes snijdt.

 

Hmmm ik kan hier lang of kort over zijn maar dit recept voor rocky road brownies is misschien wel een van de beste baksels die ik ooit gemaakt heb. Het is niet moeilijk, snel klaar om de oven in te gaan maar o zo lekker! De verschillende structuren van de brownie, koekjes en marshmallow, al die soorten heerlijke chocolade, jammie jammie! Gezond is anders want dit is een ware caloriebom maar persoonlijk vind ik dat je bij gebak vooral niet over dat soort dingen na moet denken want dat eet je nu eenmaal niet omdat het zo gezond is. Ik bakte deze rocky road brownies voor de lunch van het vrijgezellenfeestje van een vriendin en ze vielen eigenlijk bij iedereen goed in de smaak! Snijd kleine stukjes want ze zijn wel heftig 😉  


2 reacties

  1. San, is het niet 0,5 cm ipv mm? Want lijken me anders wel chirurgisch kleine stukjes witte chocolade

    1. Bedankt voor je oplettendheid, je hebt helemaal gelijk! Ik heb het direct aangepast. Dank je wel!
      Liefs, Sanne

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.