Rood fruit brownies

Ingrediënten voor circa 16 stuks:
• 150 roomboter
• 150 g puur chocolade, in blokjes
• 2 eieren
• 250 g suiker
• 100 g bloem, gezeefd
• snuf zout
• 200g zomerfruit (diepvries)

Verwarm de oven voor tot 175 ºC en vet een brownievorm in met boter.

Begin met het smelten van de roomboter met de chocolade op laag vuur. Roer tussendoor goed door en blijf erbij staan want dit brandt snel aan! Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter 5 min. afkoelen.

Klop ondertussen de eieren met de suiker en een snuf zout dik en romig tot een soort vla. Klop dit goed luchtig, daar krijg je lekkere brownies van.

Meng de chocoladeboter voorzichtig door het eimengsel. Zeef de bloem en spatel deze vervolgens luchtig door het beslag. Voeg tot slot het nog bevroren zomerfruit toe en spatel door het beslag.

Schenk het chocoladebeslag in de ingevette vorm. Bak de rood fruit brownies in de voorverwarmde oven zo’n 35 minuten, totdat de bovenkant krokant is en begint te breken. De binnenkant is dan nog zacht en smeuïg.

Laat de brownie in de vorm afkoelen en snijd vervolgens in blokjes.

Vandaag precies zes jaar geleden trouwden Mark en ik met elkaar. Dat vraagt om een bijpasssend recept en deze rood fruit brownies zijn wat mij betreft perfect. Brownies blijven toch echt een van mijn ultieme guilty pleasures. De intense chocoladesmaak en de kleverige binnenkant in combinatie met een licht krokante buitenkant. Jammie, jammie!

Ik ontbijt al tijden met skyr en havermout met vriezerfruit wat ik dan warm maak. Heerlijk! Toen ik laatst zat te ontbijten bedacht ik me dat dit fruit natuurlijk ook heel lekker zou moeten zijn in een brownie en zo was het idee voor deze rood fruit brownies geboren. Toen vrienden van ons laatst wel even iets lekkers verdienden na een heleboel pech besloot ik de daad bij het woord te voegen en ze te maken. We hielden er zelf ook een paar achter en iedereen die ze geproefd heeft, vond ze verrukkelijk. Maak ze dus snel zelf, daar ga je geen spijt van krijgen!

 


1 ping

  1. […] Rood fruit brownies […]

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.