Zoete aardappel falafel

Ingrediënten voor 16 falafel balletjes:
•    600g zoete aardappel
•    10g peterselie
•    1 teen knoflook
•    2 eetlepels komijnpoeder
•    2 eetlepels pikant paprikapoeder
•    3 eetlepels sesamzaadjes
•    6 eetlepels olijfolie
•    5 eetlepels bloem
•    Evt. panko voor een extra krokant korstje

Voor dit recept heb je een keukenmachine of staafmixer met hakmolentje nodig.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Schil de zoete aardappel en rasp deze. Doe samen met alle andere ingrediënten (behalve panko) in de keukenmachine en meng tot een egale massa.

Vet een ovenschaal in met een klein beetje olijfolie. Rol met je vingers balletjes van het zoete aardappel mengsel. Eventueel rol je deze nog door de panko voordat je ze in de ovenschaal legt.

Bak de zoete aardappel falafel in 35 minuten in het midden van de oven goudbruin en krokant. Serveer als hapje of maak er een wrap van met rucola, paprika en yoghurtsaus.

 

Toen ik voor werk in Londen was, at ik voor de lunch een wrap met zoete aardappel falafel. Super lekker! Dat moet ik zelf ook eens proberen was het eerste wat ik dacht. In de week zonder vlees wilde ik graag meer vegetarisch eten en toen stond deze zoete aardappel falafel hier op tafel. Je kunt de balletjes ook de avond van te voren al maken zodat je ze alleen nog in de oven hoeft te zetten voor het eten. Mark, Dex en ik hebben er in ieder geval van gesmuld dus hier gaan ze binnenkort zeker op herhaling!  


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.