Asperge zalm quiche

Ingrediënten voor 2 personen:
– 4 plakken hartige taart deeg
– 300g geschilde asperges
– 100g gerookte zalm
– 2 eieren
– 2 eetlepels Provençaalse kruiden
– 3 eetlepels Skyr
– 75g geraspte kaas

Ontdooi de plakjes hartige taart deeg. Bekleed een rechthoekige springvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Kook de asperges eerst even 3 minuten zodat ze alvast wat garing hebben. Giet af en dep goed droog. Terwijl de asperges koken verdeel je het hartige taart deeg over de vorm. Beleg met de asperges en verdeel de gerookte zalm hier in snippers overheen.

Klop nu de eieren los met de kruiden en de skyr. Giet de mengsel over de asperges en zalm in de vorm. Bestrooi tenslotte met de geraspte kaas.

Bak de asperge zalm quiche in circa 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar. Serveer direct.

Het aspergeseizoen is weer begonnen. Vaak eten wij ze met Pasen voor het eerst en zo ook dit jaar. Ik besloot voor de Paasbrunch deze asperge zalm quiche te maken. Gekookte asperges vind ik nooit zo lekker maar op deze manier vind ik ze heerlijk en als je ze geschild koopt ben je ook nog eens super snel klaar met dit recept!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.