Cranberry witte chocolade cake

Ingrediënten voor 1 cake:
⁃ 200g ongezouten roomboter op kamer temperatuur
⁃ 200g witte basterdsuiker
⁃ 4 eieren
⁃ 200g bloem
⁃ Snufje zout
⁃ 300g cranberry compote
⁃ 140g witte chocolade

Wanneer je de cranberry compote zelf maakt, begin je hiermee volgens dit recept. Zorg dat de compote volledig is afgekoeld voordat je ‘m verder verwerkt. Je kunt de compote prima al enkele dagen eerder maken en in de koelkast bewaren.

Leg alle ingrediënten klaar zodat ze op kamer temperatuur kunnen komen. Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte. Bekleed een cakeblik met bakpapier.

Mix de boter met de basterdsuiker luchtig. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe waarbij je steeds eerst mixt totdat het ei volledig is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.

Zeef de bloem met het zout en voeg in delen toe aan het cakebeslag. Net als bij de eieren mix je ook hier het beslag steeds totdat het bloemmengsel volledig is opgenomen voordat je het volgende deel bloem toevoegt.

Hak de chocolade in stukjes en meng met een spatel door het beslag. Verdeel 2/3 van het beslag over het cakeblik. Nu verdeel je de cranberry compote hier voorzichtig overheen. Neem vervolgens een vork en roer voorzichtig een paar keer door het beslag om een straks een mooie roze swirl te krijgen in je cake. Tot slot voeg je de rest van het cakebeslag toe aan het cakeblik.

Bak de cake in 80 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Laat de cake in de vorm zo’n 10 minuten afkoelen op een rooster. Verwijder vervolgens de vorm en laat de cranberry witte chocolade cake volledig afkoelen op het rooster. Tot slot verwijder je het bakpapier voorzichtig.

 

Voor kerst had ik cranberry compote gemaakt maar ik had maar een klein beetje nodig en dus nog een heleboel over. Aangezien ik niet houd van eten weggooien besloot ik er een cake mee te bakken. Ik ging voor een mooie swirl maar heb eerlijk gezegd nog nooit een marmercake gebakken dus was een beetje sceptisch over hoe dat uit zou pakken. Maar toen ik ‘m doorsneed zag ik een mooie roze swirl zoals ik gehoopt had. Nog veel belangrijker dan de looks is uiteraard de smaak. Ik heb deze cranberry witte chocolade laten proeven door 6 verschillende mensen en iedereen was enthousiast dus ik zou zeggen: snel zelf maken en proeven!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.