Kruidige spitskool wortel ovenschotel

Ingrediënten voor 4 – 6 personen:
⁃ 1,5 kg kruimige aardappelen
⁃ Klontje margarine
⁃ 2 kopjes kookvocht van de aardappelen
⁃ Scheutje olijfolie
⁃ 1 rode ui
⁃ 400g gesneden spitskool
⁃ 150g julienne gesneden wortel
⁃ 2 eetlepels kerriepoeder
⁃ 200g rul gehackt (ik gebruik altijd die van de Vegetarische slager)
⁃ Paneermeel of verkruimelde volkoren beschuit

Schil de aardappelen, snijd in blokjes en doe in een grote pan. Kook de aardappelen in ruim water in circa 20 minuten gaar.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden (hetelucht). Vervolgens doe je het gehackt in een ovenschaal (het vegetarisch gehakt wat ik gebruik hoef je niet voor te bakken).

Snipper de rode ui en wok deze in een scheutje olijfolie. Voeg de spitskool en wortel hier aan toe en wok even mee. Bestrooi met het kerriepoeder en laat nog 1 minuut wokken terwijl je het goed doorroert. Verdeel dit groentemengsel over het gehackt in de ovenschaal.

Giet de aardappel af en vang wat van het kookvocht op (circa 2 kopjes). Pureer de aardappel samen met 2 kopjes kookvocht en de margarine tot een gladde puree. Dit kan met de pureestamper of met de staafmixer. Verdeel de aardappelpuree over de groentelaag en bestrooi met paneermeel.

Tot slot verwarm je deze kruidige spitskool wortel ovenschotel 30 minuten in het midden van de oven. Serveer direct. Lekker met zelfgemaakte appelmoes erbij!

 

Een tijdje geleden deelde ik met jullie het recept voor de rode kool knolselderij ovenschotel. Zoals ik toen al schreef gaat dat gerecht er altijd erg goed in bij onze kinderen. Ik vond het tijd om eens wat variaties uit te proberen en te kijken of dat net zo goed werkte. Altijd fijn om een manier te hebben waarbij de kids wat gevarieerder eten en meer verschillende groentes binnen krijgen. Zo bedacht ik deze kruidige spitskool wortel ovenschotel. Wij vonden ‘m zelf heerlijk en met een goede lepel appelmoes at Dex het ook erg goed en Fleur best aardig maar die zit sowieso in een wat lastigere eetfase 😉 Kortom: ook deze ovenschotel staat inmiddels regelmatig op het menu hier thuis.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.