Drie chocolade brookies

Ingrediënten voor circa 30 stukjes:
Voor de triple chocolade koekjes
• 120g ongezouten roomboter op kamer temperatuur
• 75g donkere basterdsuiker
• 1 ei
• 225g zelfrijzend bakmeel
• snuf zout
• 75g witte chocolade
• 75g pure chocolade
• 75g melk chocolade
Voor de brownie laag
• 150 roomboter
• 150g pure chocolade (70%), in blokjes
• 2 eieren
• 250 g suiker
• 100 g bloem, gezeefd
• snuf zout

Begin met het maken van het koekjesdeeg. Mix in een kom de boter met de suiker luchtig. Klop het ei los in een apart schaaltje en voeg toe bij het botermengsel. Mix het geheel totdat het ei volledig is opgenomen in het botermengsel.

Zeef het meel en het zout boven het botermengsel en mix erdoor totdat alles goed gemengd is. Hak de 3 chocolades in stukjes en roer door het deeg. Laat het deeg even staan tot gebruik en verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht).

Ga verder met de brownielaag. Smelt de roomboter met de chocolade op laag vuur. Roer tussendoor goed door en blijf erbij staan want dit brandt snel aan! Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter 5 min. afkoelen.

Klop ondertussen de eieren met de suiker en een snuf zout dik en romig tot een soort vla. Klop dit goed luchtig, daar krijg je lekkere brownies van.

Meng de chocoladeboter voorzichtig door het eimengsel. Zeef de bloem en spatel deze vervolgens luchtig door het beslag. Bekleed een brownievorm met bakpapier en schenk het chocoladebeslag in de ingevette vorm. Verdeel het koekjesdeeg hier overheen. Dit lukt het beste door er stukjes vanaf de pakken en deze op het browniebeslag te leggen. Bak de drie chocolade brookies in de voorverwarmde oven in circa 40 minuten gaar, totdat de bovenkant krokant is en begint te breken. De binnenkant is dan nog zacht en smeuïg.

Laat de drie chocolade brookies in de vorm afkoelen, zet nog een nacht in de koelkast en snijd vervolgens in kleine blokjes.

Een aantal weken geleden was ik 10 jaar in dienst bij Tony’s Chocolonely. Wat een mijlpaal en wat is het bedrijf ontzettend gegroeid in die tijd. In mijn eerste jaren bij Tony’s nam ik regelmatig baksels mee naar kantoor voor mijn collega’s. Maar tegenwoordig zijn we met zoveel dat dit bijna niet meer haalbaar is. Tevens is het vervoer lastiger geworden nu ik meestal met de trein naar kantoor ga. Maar voor mijn 10 jarig jubileum wilde ik graag weer eens iets lekkers meenemen. Brookies stonden al een tijdje op mijn lijstje om eens te proberen en aangezien het om een werkjubileum bij een chocolade bedrijf ging, besloot ik in dit recept all out the gaan op de chocolade. Uiteraard gebruikte ik alleen Tony’s.

Deze drie chocolade brookies zijn goddelijk lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. En uit 1 reguliere brownievorm kun je prima 40 stukjes snijden want met al die chocolade in dit recept heb je na een klein stukje wel voldoende.


1 ping

  1. […] Drie chocolade brookies […]

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.