Italiaanse pompoensoep

Ingrediënten voor 8 personen (amuse):
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– Scheutje olijfolie
– 450g pompoenblokjes (evt. diepvries)
– 1l groente bouillon
– 2 eetlepels Italiaanse kruiden
– Flinke scheut Heinz tomaten frito
– Potje groene pesto

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Wanneer je de groene pesto zelf wil maken doe je dat eerst volgens dit recept. Dit kan prima al enkele dagen van te voren; de pesto is best een paar dagen houdbaar.

Begin  met het schillen van de uien en snipper fijn. Pers de knoflook uit. Verhit vervolgens de olijfolie in een soeppan en fruit hierin de ui met de knoflook goudbruin. Voeg de pompoenblokjes toe en bak enkele minuten mee (blijf omscheppen). Blus af met de groentebouillon en voeg de kruiden toe. Laat de soep nu circa 15-20min sudderen. Voeg de laatste 5 minuten de tomaten frito toe.

Pureer daarna de soep met een staafmixer volledig glad. Schenk de soep in kleine glazen of kommetjes en voeg per glas een theelepel pesto toe. Roer met een vork tot er een swirl ontstaat en serveer direct.

Deze Italiaanse pompoensoep bedacht ik als een van de amuses voor ons kerst diner met Mark’s familie waarvoor wij de amuses en het voorgerecht maken. Je kunt ‘m uiteraard ook prima als voorgerecht of als lunchgerecht serveren, dan is dit voldoende voor 3 tot 4 personen en zou ik een eetlepel pesto per kom soep toevoegen voor de swirl (en de smaak uiteraard). Ik ben altijd dol op pompoensoep, maar maak meestal deze Thaise versie. Voor Kerst besloot ik het over een andere boeg te gooien. Gezien de hoeveelheid gangen wilde ik sowieso iets zonder room of kokosmelk zodat het een lekker lichte soep zou worden. Tevens was een van de andere gerechten die wij maakten ook een beetje in Italiaanse stijl en zo kwam ik op dit idee. Zelf vond ik deze Italiaanse pompoensoep met pesto swirl heerlijk en ik hoop dat mijn schoonfamilie er zondag net zo over denkt 😉


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.