Na even wat minder weer, komt er de komende dagen weer volop zon aan. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar op een warme dag heb ik altijd zin in een ijsje. Mijn kinderen ook trouwens. Maar elke dag een ijsje, dat vind ik dan toch weer een beetje veel van het goede. Behalve als het gezond is natuurlijk, dan kan het prima. Daarom bedacht ik tijdens de warmte van medio mei, dit gezonde mango passievrucht ijs.
Het grappige is namelijk dat als je een rijpe banaan combineert met fruit uit de vriezer, je een hele lekkere romige structuur krijgt, net zoals bij roomijs. Alleen bevat dit ijs enkel fruit en geen room of suiker. Ik maakte een variant met mango en passievrucht, wat heerlijk was. Maar je kunt uiteraard ook ander fruit gebruiken. Ons mango passievrucht ijs gingen in ijsvormpjes op een stokje nog even de vriezer in, maar je kunt dit ook gewoon direct uit een bakje eten.
Laat je het me weten als je ze maakt? Hier komen ze deze week in ieder geval weer op tafel.
Op zoek naar andere gezonde ijsrecepten? Probeer dan eens dit bosvruchtenijs of dit banaan chocolade ijs.
Ingrediënten voor 6 kleine handijsjes
:
• 1 grote rijpe banaan
• 6 blokjes passievrucht uit de vriezer
• 200g mango blokjes uit de vriezer
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.
Breek de banaan in circa 4 stukken en doe in de hoge beker van je staafmixer. Doe het vriezerfruit hierbij en laat eerst even 5 tot 10 minuten enigszins ontdooien.
Gebruik de staafmixer om het fruit tot een gladde massa te pureren. Verdeel het mango passievrucht ijs over de ijsvormpjes en zet een uur terug in de vriezer. Langer kan ook. Bij het opeten is het lekker om de ijsjes een klein beetje op temperatuur te laten komen voordat je ze eet, dan is de structuur lekkerder.
Als je geen ijsvormpjes gebruikt, kun je het gepureerde fruit direct over bakjes verdelen en opeten. Je hebt dan direct die lekkere romige ijsstructuur.