Naanbrood gevuld met lamsgehakt

Naanbrood gevuld met lamsgehakt met logo

Ingrediënten voor 2 naans:
•    150g bloem
•    1 theelepel gedroogde gist
•    1/2 theelepel zout
•    65ml lauwwarm water
•    45g Griekse yoghurt
•    1 eetlepel olijfolie
•    4 handjes geraspte kaas
•    2 gekruide lamsgehaktspiesjes

Voor dit recept heb je een pizzasteen nodig, hierdoor krijg je namelijk bijna hetzelfde effect als met een Indiase tandooroven waar normaal gesproken de naans in gebakken worden. Als je deze niet hebt gebruik je een gewone bakplaat, die je helemaal onderin de oven zet.

Zeef de bloem, de gist en het zout boven een kom. Voeg het water, de yoghurt en de olijfolie toe en kneed het deeg in circa 5 minuten soepel en glad. Vet een kom in met een beetje olijfolie. Leg het deeg in de kom en draai dit 1 keer rond zodat ook het deeg een beetje ingevet is. Dit zorgt ervoor dat je het straks makkelijk uit de kom kunt halen.

Dek de kom af met plastic folie en laat het deeg op een warme plek in circa 1 uur rijzen. Het deeg is goed gerezen wanneer het volume ongeveer verdubbeld is.

Verwarm de oven met daarin je pizzasteen (zonder rooster of bakplaat) in circa 40 minuten voor tot 250 graden (hetelucht). Wanneer je dit recept maakt met de bakplaat hoeft deze slechts 15 minuten voor te verwarmen.

Wanneer het deeg nog ongeveer een kwartiertje moet rijzen haal je het lamsgehakt van de stokjes. Druk ze beide uit tot een platte lange plak van circa 0,5 centimeter dikte. Bak in olijfolie in de pan aan beide kanten circa 3 tot 5 minuten totdat het gehakt redelijk gaar is. Dep enigszins droog met keukenpapier.

Weeg het deeg en verdeel het in 2 gelijke stukken. Rol elk stuk op een met bloem bestoven werkblad uit tot een ovaal van ongeveer 10 bij 15 centimeter. Leg het lamsgehakt hier aan de ene helft op tot ongeveer 1,5 centimeter van de rand. Bestrooi met de kaas. Vouw dicht en druk de zijkanten goed aan zodat de vulling goed omsloten is en niet kan gaan lekken.

Schakel de oven terug naar 250 graden zonder hetelucht (wanneer je niet op heteluchtstand bakt kun je de oven gewoon op 250 graden laten staan).

Bak de naans in het midden van de pizzasteen op een stukje bakpapier in circa 5 minuten gaar totdat het deeg mooi gerezen is en licht kleurt.

Serveer direct. Lekker met zelfgemaakte raita ernaast als dip en bij Indiaas eten zoals deze heerlijke kip tikka massala.

 

Al een hele tijd geleden bakte ik voor het eerst zelf naanbrood, dat was deze variant met kaas en knoflook. Het resultaat was heerlijk en het recept verrassend makkelijk te maken. Hoog tijd om eens voor een variatie te gaan. Als wij bij een Indiaas restaurant gaan eten bestellen we namelijk ook altijd graag de versie met lamsgehakt. Dat moest toch ook prima zelf te maken zijn? En dus deed ik afgelopen weekend een poging en was ik erg blij met het eindresultaat. Wij aten ze samen met de raita van gisteren als hoofdgerecht want we hadden ook nog een restje nacho’s over van de avond ervoor. Maar eigenlijk moet je dit naanbrood gevuld met lamsgehakt gewoon bij een heerlijke Indiase maaltijd serveren of bij de borrel natuurlijk!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.