Indiase zoete aardappel curry

Ingrediënten voor 2 personen:
•    500g zoete aardappelen
•    160g linzen
•    200g verse spinazie
•    400g gepelde tomaten
•    250 milliliter kokosmelk
•    1 ui
•    1 teen knoflook
•    1 theelepel kerriepoeder
•    1 theelepel gemberpoeder
•    1 rode peper
•    Voor erbij: naanbrood of pitabrood

Wil je zelf naanbrood maken? Gebruik dan dit recept.

Schil de zoete aardappelen en snijd in blokjes. Kook ze in 5 tot 10 minuten beetgaar en giet af.

Snipper de ui en pers de knoflook uit. Snijd de rode peper fijn. Verhit een wokpan op middelhoog vuur met hierin een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui en voeg na een paar minuten de knoflook en rode peper toe. Bak dit kort mee voordat je de zoete aardappel blokjes en overige specerijen toevoegt.

Giet de gepelde tomaten en de kokosmelk erbij in de wokpan en breng aan de kook. Laat ongeveer 20 tot 25 minuten op laag vuur sudderen totdat de zoete aardappel blokjes zacht zijn.

Voeg tenslotte de linzen en spinazie toe en laat verder sudderen totdat de spinazie geslonken is. Grill ondertussen de naan.

Serveer de Indiase zoete aardappel curry met het naanbrood.

Bron: Bilder & de Clercq

Een paar weken geleden kwam ik voor het eerst sinds tijden weer eens bij Bilder & De Clercq. Daar kocht ik, naar de pastinaak risotto, deze Indiase zoete aardappel curry. Hoewel je bij een curry misschien denkt dat dit altijd heel pittig is, is dat zeker met dit gerecht niet het geval. Het is super smaakvol en kruidig maar zeker niet heet. Onze kinderen vinden dit ook heerlijk al laat ik dan meestal het rode pepertje weg. Als je dit recept serveert met pitabrood dan is het volledig veganistisch.


2 pings

  1. […] van de gerechten die hier thuis bij het hele gezin een groot succes zijn is deze zoete aardappel curry. Ik maak deze dan overigens wel zonder de rode peper, anders is het voor de kinderen te pittig. Wat […]

  2. […] Kidsproof Indiase wortel curry. Voor een deel geïnspireerd op de hier in huis altijd succesvolle Indiase zoete aardappel curry en voor een deel geïnspireerd op een zoete aardappel wortel soep die ik uit een vers pakket […]

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.