Oven gedroogde tomaatjes

Ingrediënten voor 1 flinke pot:
– 500g romaatjes
– Scheutje olijfolie
– 1 theelepel Italiaanse kruiden
– Peper en zout naar smaak

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Halveer de tomaatjes in de lengte en verdeel over de bakplaat met de gesneden kant naar boven. Bestrooi de gesneden tomaatjes met de kruiden en besprenkel licht met olijfolie.

Droog de tomaatjes in 2 uur op 100 graden in de oven. Laat volledig afkoelen. Wanneer je de oven gedroogde tomaatjes luchtdicht bewaart kun je ze zeker enkele dagen goed houden.

Afgelopen zomer kocht ik een aantal keer semi gedroogde tomaatjes uit het koelvers schap van de supermarkt. Ik vond ze erg lekker, ze zijn een goede smaakmaker van bijvoorbeeld een salade en een stuk minder vet dan bijvoorbeeld zongedroogde tomaatje. Onlangs wilde ik ze weer meenemen maar toen bleek dat dit zomerassortiment was en momenteel dus niet verkrijgbaar. Zo kwam ik op het idee om zelf tomaatjes te drogen en ontstond het recept voor deze oven gedroogde tomaatjes. Ze zijn super smaakvol en je kunt ze heel veelzijdig gebruiken, bijvoorbeeld door je pasta, om je carpaccio net wat meer smaak te geven deze kerst of als onderdeel van een caprese.


5 pings

  1. […] Oven gedroogde tomaatjes […]

  2. […] voor 1 persoon: – 1 flinke hand rucola – 10 oven gedroogde tomaatjes – 1 portie carpaccio – Handje pijnboompitten – Handje verse basilicum – […]

  3. […] Begin met het maken van de ovengedroogde tomaatjes volgens dit recept. Goed afgesloten in de koelkast kun je deze wel enkele dagen bewaren dus dit kan ook al vooraf. […]

  4. […] eerst de ovengedroogde tomaatjes volgens dit recept. Je kunt dit prima al een dag van te voren doen, luchtdicht afgedekt in de koelkast blijven deze […]

  5. […] met het maken van de oven gedroogde tomaatjes volgens dit recept. Dit kan prima al een dag eerder, de tomaatjes blijven enkele dagen houdbaar als je luchtdicht in […]

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.