Passievrucht paaseitjes cake

Ingrediënten voor een cake van circa 10 stukken
Voor de cake
⁃ 200g ongezouten roomboter op kamer temperatuur
⁃ 200g witte basterdsuiker
⁃ 4 eieren
⁃ 220g bloem
⁃ 1 zakje bakpoeder
⁃ Snufje zout
⁃ 21 chocolade paaseitjes, evt. verschillende smaken
⁃ ½ portie passievruchtencurd
Voor de passievruchtcrème
⁃ 125g ongezouten roomboter op kamertemperatuur (hoe zachter, hoe beter)
⁃ 60g poedersuiker
⁃ ½ portie passievruchtencurd
Optioneel: extra paaseitjes ter garnering

Begin met het maken van de passievruchtencurd volgens dit recept. Zorg dat deze curd volledig is afgekoeld voordat je ‘m verder verwerkt. Je kunt de curd prima al enkele dagen eerder maken en in de koelkast bewaren.

Ga verder met het maken van de cake. Leg alle ingrediënten klaar (ook de boter voor de passievruchtcrème) zodat ze op kamer temperatuur kunnen komen. Verwarm de oven voor op 160 graden boven- en onderwarmte. Bekleed een springvorm (doorsnede circa 20 centimeter) met bakpapier en vet in met boter.

Mix de boter met de basterdsuiker luchtig. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe waarbij je steeds eerst mixt totdat het ei volledig is opgenomen voordat je het volgende ei toevoegt.

Zeef de bloem met het zout en voeg in delen toe aan het cakebeslag. Net als bij de eieren mix je ook hier het beslag steeds totdat het bloemmengsel volledig is opgenomen voordat je het volgende deel bloem toevoegt.

Verdeel 2/3 van het beslag over de springvorm. Nu verdeel je de passievrucht curd hier voorzichtig overheen. Neem vervolgens een vork en roer voorzichtig een paar keer door het beslag. Zet de paaseitjes in het beslag en voeg tot slot de rest van het cakebeslag toe aan de springvorm.

Bak de cake in 80 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Terwijl de cake in de oven staat ga je verder met het maken van de passievruchtcrème. Mix de boter met de poedersuiker luchtig. Dit gaat het beste als je boter echt goed zacht is dus leg deze ruim van te voren uit de koelkast. Aangezien poedersuiker nogal stuift en je liever niet je hele keuken wil schoonmaken, kun je dit het beste mixen met een theedoek over je kom en mixer heen. Wanneer de boter en poedersuiker goed vermengd zijn mix je de passievruchtencurd erdoorheen totdat je een mooie egale crème hebt. Doe de crème in een spuitzak en zet 20 minuten in de koelkast om op te stijven. Haal er daarna direct weer uit want de crème moet op kamertemperatuur zijn om te kunnen verwerken.

Laat de passievrucht paaseitjes cake in de vorm zo’n 10 minuten afkoelen op een rooster. Verwijder vervolgens de vorm en laat de passievrucht paaseitjes cake volledig afkoelen op het rooster.

Verwijder het bakpapier en zet de cake op taartstandaard of mooi bord. Versier met de passievruchtcrème en wat extra paaseitjes

Hoewel ik duidelijk verbetering zie, ben ik helaas nog steeds niet helemaal hersteld van mijn burn out en werk ik dus ook nog maar enkele uren per week. Afgelopen week werkte ik op dinsdag niet en het werd een regenachtige dag dus besloot ik om eens lekker te gaan bakken. Ik had zin om een taart met paaseitjes te maken maar zat een beetje te twijfelen wat voor smaak er dan bij moest. Ineens wist ik het: passievrucht! Vind ik altijd heerlijk in desserts en gebak maar had ik al lang niets meer mee gedaan. Zo ontstond het idee voor deze passievrucht paaseitjes taart. Aangezien er inmiddels druk gebouwd wordt aan onze bijkeuken konden we de taart mooi delen met de bouwvakkers, die ‘m net als wij heerlijk vonden smaken. Een feestelijke en makkelijk te maken cake die je zeker eens moet proberen!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.