Pompoen kip curry met kikkererwten

Ingrediënten voor 4-6 personen:
• 2 uien
• 2 tenen knoflook
• Scheutje olijfolie
• 2 kipfilets
• 1 theelepel garam masala kruiden
• 450g pompoen blokjes
• 660ml Heinz Frito
• 200ml kokosmelk
• 400g kikkererwten

Begin met het snipperen van de uien en hak de knoflook fijn of pers deze uit. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui met de knoflook aan. Voeg de garam masala kruiden toe en bak 30 seconden mee.

Snijd de kipfilet in stukjes en schroei deze rondom dicht in de pan bij het uien mengsel. Voeg nu de pompoenblokjes toe en bak ook kort even aan. Voeg de Heinz Frito en de kokosmelk toe. Draai het vuur laag en laat de curry zo’n 30 minuten sudderen zodat de kip en pompoen zacht worden en de smaken goed intrekken. Voeg de laatste 5 minuten de kikkererwten toe.

Serveer de pompoen kip curry met rijst en/of met pitabroodjes of naanbrood.

Een van de gerechten die hier thuis bij het hele gezin een groot succes zijn is deze zoete aardappel curry. Ik maak deze dan overigens wel zonder de rode peper, anders is het voor de kinderen te pittig. Wat ik tegenwoordig vaak doe is proberen nieuwe recepten te bedenken aan de hand van de gerechten die de kinderen goed eten. Zo bedacht ik ook dit recept voor pompoen kip curry. Het is een milde maar wel erg smaakvolle curry, met lekker veel groentes. Een gezond recept wat hier ook met enige regelmaat op tafel staat. En ook al vinden de kinderen de zoete aardappel versie een stuk lekkerder, wij houden wel van een beetje variatie 😉


1 ping

  1. […] Een milde curry vinden onze kinderen vaak best prima. Deze kip pompoen curry staat regelmatig op het menu, evenals deze zoete aardappel curry waarbij ik de rode peper dan […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.