Peren crumble repen

Ingrediënten voor circa 8 repen:
Voor het deeg
•    100g zelfrijzend bakmeel
•    80g donkere basterd suiker
•    50g havermout
•    80g margarine
•    Snufje zout
Voor de vulling
•    1,5 grote peer (ik gebruikte Doyenne du Comice)
•    30g rozijnen
•    1 eetlepel kaneel
•    1 eetlepel kristalsuiker

Meng het zelfrijzend bakmeel met de basterd suiker, havermout en een snufje zout in een grote kom. Smelt de margarine in een pannetje en voeg dit al roerend toe aan het meelmengsel totdat een kruimelig deeg ontstaat.

Bekleed een brownievorm met bakpapier. Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en druk stevig aan met een lepel. Zet het resterende deeg weg in de koelkast tot gebruik.

Verwarm de oven voorop 175 graden (hetelucht).

Wel de rozijnen in warm water. Schil de peren, verwijder het klokhuis en rasp ze grof. Dit kun je eventueel doen met behulp van de keukenmachine. Breng op smaak met kaneel en suiker en meng met de gewelde rozijnen. Verdeel dit mengsel over het deeg wat op de bakplaat zit.

Haal nu het resterende deeg uit de koelkast en kruimel dit over het peermengsel. Druk licht aan.

Bak de peren crumble repen in circa 30 minuten in het midden van de oven gaar. Laat ongeveer een half uur afkoelen in de vorm. Haal er dan met het bakpapier uit en leg nog minstens een uur in de koelkast voordat je de repen snijdt.

 
Een paar weken geleden ging ik met Mark en Dex naar de zelfpluk van de Olmenhorst. Erg leuk om een keer te doen! Wij plukten peren en ik wilde hier graag iets lekkers mee maken. Dat werden deze peren crumble repen. Een snel en eenvoudig recept maar erg lekker van smaak en helemaal passend bij de huidige koudere temperaturen. Ga jij ze dit weekend bakken?


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.