Rabarber crumble

Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de vulling
•    3 stelen rabarber
•    3 eetlepels witte basterdsuiker
Voor de crumble
•    80g margarine
•    75g witte basterdsuiker
•    100g bloem
•    snufje zout

Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht) en vet een ovenschaal in met margarine.

Begin met het maken van de vulling. Was de rabarber stelen en verwijder circa 2 centimeter aan beide uiteindes van de steel. Snijd in boogjes van een paar millimeter breed. Meng de rabarber boogjes met de suiker en verdeel dit mengsel gelijkmatig over de bodem van de ovenschaal.

Vervolgens bereid je de crumble. Snijd de margarine in blokjes en doe in een kom. Voeg de witte basterdsuiker, bloem en het zout toe en kneed het snel tot een los, kruimelig deeg. Dit gaat het beste door het deeg als het ware door je vingers heen te wrijven. Verdeel het kruimeldeeg gelijkmatig over het rabarbermengsel in de ovenschaal.

Bak circa 30 minuten in het midden van de oven of totdat de kruimellaag mooi goudgeel en gaar is. Laat even afkoelen tot lauwwarm, dan is deze crumble het lekkerst. Serveer met vanille ijs of (plantaardige) yoghurt.

Een crumble is wat mij betreft een ideaal dessert. Je kunt dit al helemaal voorbereiden. Zet de schaal met de ongebakken crumble in je koelkast  en hoeft het geheel alleen nog maar in de oven te schuiven wanneer je gaat eten. Dat kun je zelfs al een dag van te voren doen. Dat deed ik namelijk ook toen onlangs mijn ouders langs kwamen en ik deze rabarber crumble serveerde als toetje bij de lunch. De zure rabarber is een heerlijke combinatie met de zoete crumble, echt een aanrader!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.