Rabarber s’mores


Ingrediënten voor 2 personen:
– 1 stengel rabarber
– 6 marshmallows
– 4 biscuitjes
– 8 blokjes pure chocolade

Neem een oven / bbq bestendige pan of schaal. Zorg ervoor dat deze niet te groot is, zodat je s’mores mooi bij elkaar blijven.

Was de rabarber en snijd in boogjes van circa een halve centimeter dikte. Strooi in de pan. Verdeel vervolgens de marshmallows en chocolade hier overheen. Steek tot slot de koekjes erin.

Je bakt de s’mores in de pan/schaal op de barbecue of je kunt dit ook doen in een op 180 graden voorverwarmde oven. Je bakt ze totdat de marshmallows beginnen uit te lopen. Dit duurt zo’n 10 minuten, maar kijk regelmatig om verbranding te voorkomen.

Eet de s’mores direct. Dit gaat het beste door de biscuitjes als een soort lepel te gebruiken waarmee je de andere ingrediënten opschept.

Wij kochten eind mei, na zo’n 3 jaar twijfelen en het nog niet het juiste moment vinden, een green egg barbecue. Sindsdien zijn we druk aan het experimenteren met allerlei gerechten van de kamado barbecue. Van de meeste gerechten vergat ik een foto te maken, dus dat moet ik later nog maar eens doen, maar deze rabarber s’mores heb ik wel gefotografeerd. S’mores zijn een Amerikaanse klassieker op de barbecue. Ik besloot er echter een twist aan te geven door een stengel rabarber toe te voegen. Nu ben ik sowieso een enorm fan van rabarber maar in dit recept biedt het frisse zuurtje een heerlijke tegenhanger tegen alle zoete andere ingrediënten. Dit dessert is echt perfect op een barbecue avond. Je hebt de rabarber s’mores binnen 5 minuten voorbereid en je zet het op de restwarmte van de barbecue wanneer je het laatste hoofdgerecht daar vanaf hebt gehaald.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.