Snijworst broccoli quiche

Ingrediënten voor circa 5 personen:
• 6 plakjes hartige taart deeg
• Beetje olijfolie
• 1 kleine broccoli
• 1 ui
• 250g kastanje champignons
• 55g snijworst in plakken
• Handje paneermeel
• 3 eieren
• 100ml slagroom
• Eetlepel Italiaanse kruiden
• Zout en peper
• 3 handjes geraspte kaas

Verwarm eerst de oven voor op 175 graden hetelucht. Vet de quichevorm in met een beetje boter of olijfolie of bekleed met bakpapier. Bekleed daarna met de plakjes hartige taart deeg. Bestrooi met het paneermeel.

Snijd vervolgens de broccoli in roosjes en kook in 5 minuten beetgaar.

Snipper ondertussen de ui en snijd de champignons in kwarten. Bak dit kort in een koekenpan of wok in een klein scheutje olijfolie. Giet vervolgens de groentes (inclusief de broccoli) af en verdeel over de quichevorm.

Snijd de snijworst in stukjes en strooi over de groentes. Roer vervolgens de eieren los met de slagroom en de kruiden. Giet dit mengsel over de quiche en bestrooi deze tot slot met de geraspte kaas.

Bak de snijworst broccoli quiche in 45 minuten goudbruin en gaar.

Een quiche vind ik altijd heerlijk, als kind was preitaart al een van mijn lievelingsgerechten maar ook nu houd ik nog steeds van quiches en hartige taarten. Onlangs bedacht ik weer eens een nieuwe variant en dat werd deze snijworst broccoli quiche. Ik vind het een perfecte variant voor de lente. Mijn moeder maakte ‘m, want mijn ouders passen op maandag altijd op en koken dan meteen en we vonden ‘m allemaal erg lekker dus hij ging tot de laatste kruimel op.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.