Appel speculaas cake

Ingrediënten voor 1 cake van circa 8-10 stukken:
– 200g margarine
– 200g suiker
– 4 eieren
– 200g bloem
– 16g bakpoeder
– 10g speculaaskruiden
– 1 eetlepel vanille extract
– 2 appels
– Snufje extra speculaaskruiden
– Klein klontje boter om appels in te bakken

Zorg eerst dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Verwarm de oven voor op 160 graden boven en onder warmte. Mix de boter met de suiker luchtig. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe aan het beslag en mix steeds totdat je een homogeen beslag hebt.

Zeef de bloem met de kruiden en het bakpoeder en voeg dit vervolgens toe aan het beslag samen met het vanille extract. Mix totdat je een egaal beslag hebt. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Roer de appelstukjes daarna door het speculaas beslag.

Bekleed nu een springvorm (doorsnede 18-20 cm) met bakpapier en vet licht in met boter. Verdeel het beslag van de appel speculaas cake vervolgens over de springvorm en bak de cake in circa 70 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen in de vorm en verwijder deze dan voorzichtig. Leg de appel speculaas cake op een taart plateau of bord.

Tenslotte maak je de appel decoratie. Schil de andere appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakken. Bestrooi licht met speculaaskruiden. Verhit een klein klontje margarine of boter in een koekenpan. Bak hierin de appelschijfjes goudbruin en gaar. Blijf de appeltjes om spatelen tijdens het bakken zodat ze niet aanbranden maar doe dit voorzichtig zodat je de schijfjes niet breekt.

Leg de gebakken appelschijfjes nu in een roos op de appel speculaas cake. Dit werkt het best door met de buitenste rand te beginnen en naar binnen toe te werken.

We zitten weer volop in het appel- en perenseizoen. Dit weekend kun je op vele plekken zelf gaan plukken. Super leuk, dus staat zeker op ons weekend programma. Denk dat dit het laatste jaar is, want we hebben inmiddels zelf een appel- en een perenboom gekocht voor in onze tuin dus hopelijk plukken we volgend jaar gewoon thuis.

Mocht jij dit weekend ook lekker gaan plukken, dan is het natuurlijk wel leuk om ook lekkere dingen te maken met die appels en peren. Deze appel speculaas cake is daarvan een goed voorbeeld. Heerlijk van smaak, makkelijk te maken en ziet er super feestelijk uit. Moet maar eens gaan bedenken wat wij met onze “pluk” gaan doen, in ieder geval weer eens zelf appelmoes maken, heerlijk!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.