Appelmoes

Ingrediënten voor een bakje:
⁃ 6 goudreinetten
⁃ 1 eetlepel witte basterdsuiker
⁃ 2 eetlepels kaneel
⁃ 200ml water

Schil de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd in blokjes en doe in een pan. Voeg het water, de suiker en de kaneel toe en laat sudderen op klein vuur. Laat doorsudderen totdat de appels uit elkaar beginnen te vallen en echt goed gaar zijn. Dit duurt minstens een half uur.

Pureer de appelmoes vervolgens glad met de staafmixer. Laat volledig afkoelen in een bakje wat je daarna afgesloten in de koelkast bewaart tot gebruik. De zelfgemaakte appelmoes blijft in de koelkast enkele dagen houdbaar. Als je ‘m bewaart in een luchtdicht bakje verleng je de houdbaarheid een beetje.

Onze kinderen zijn gek op appelmoes. We serveren het bij stamppot of als sausje bij een stukje vlees of vis en aardappeltjes. Sinds onze verhuizing hebben we uiteraard ook nieuwe buren en daarmee hebben we veel geluk gehad want onze buren zijn lief, behulpzaam en gek op onze kids. De buurvrouw maakt regelmatig zelf appelmoes en komt dan een bakje brengen en die appelmoes is altijd een stuk lekkerder dan de appelmoes die ik in de winkel voor ze koop. Dat vind niet alleen ik maar zeker ook onze kinderen.

Het werd dan ook eens tijd dat ik zelf ook eens ging proberen om zelf appelmoes te maken en dat bleek niet alleen heel eenvoudig te zijn maar ook erg leuk om samen met de kinderen te maken. Ik schilde de appels, verwijderde de klokhuizen en sneed ze in kwarten zodat de kinderen er vervolgens blokjes van konden maken die ze in de pan mochten gooien. Een ideale activiteit om ze even bezig te houden op een koude of regenachtige dag. En dan heb je ook nog een heerlijke appelmoes als bonus. Wij zijn fan en maken dit recept inmiddels bijna wekelijks.


5 pings

  1. […] Appelmoes […]

  2. […] kruidige spitskool wortel ovenschotel 30 minuten in het midden van de oven. Serveer direct. Lekker met zelfgemaakte appelmoes […]

  3. […] Verdeel de aardappel pastinaakpuree over een ovenschaal. Verdeel vervolgens het gehakt groentemengsel hier overheen en bestrooi met de geraspte kaas. Bak tot slot de pastinaakpuree prei ovenschotel in 30 minuten in de oven goudbruin. Serveer direct. Lekker met zelfgemaakte appelmoes. […]

  4. […] uit. Moet maar eens gaan bedenken wat wij met onze “pluk” gaan doen, in ieder geval weer eens zelf appelmoes maken, […]

  5. […] Gaar tenslotte de zuurkool ovenschotel in 30 minuten in het midden van de oven. Lekker om te serveren met appelmoes! […]

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.