Monchoutaart cupcakes

Ingrediënten voor circa 9 monchoutaart cupcakes:
Voor de cakejes
– 40g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
– 140g donkere basterd suiker
– 120g bloem
– 8g bakpoeder
– 4g eetlepel koek- en speculaaskruiden
– snufje zout
– 1 eieren
– 120 milliliter volle melk
– 250g diepvries kersen (ontpit)
Voor de topping
– 200g ongezouten roomboter
– 200g monchou
– 70g poedersuiker

Begin met het maken van de cupcakes. Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) en vul een muffin bakvorm met cupcake papiertjes.

Mix de boter met de suiker totdat dit goed gemengd is. Zeef de bloem met het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout en voeg dit toe aan het botermengsel. Vervolgens mix je het beslag totdat alles goed gemengd is.

Kluts de eieren en meng met de melk. Schenk ongeveer een derde deel van dit mengsel bij het beslag en mix totdat je een egale massa krijgt. Schenk de rest van het melkmengsel er in twee delen bij en meng steeds totdat je een mooi glad beslag hebt. Houd 9 kersen achter ter garnering en spatel de rest door het beslag.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Dit gaat handig met een ijslepel. Bak de cupcakes in circa 25 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Laat de cupcakes circa 5 minuten afkoelen in de vorm en zet ze dan op een rooster om volledig af te koelen.

Terwijl de cupcakes in de oven staan, ga jij verder met het maken van de topping. Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Doe de poedersuiker onderin je beslag kom en doe de boter en monchou daar bovenop. Mix eerst voorzichtig op een lage stand waarbij je de mixer kunt bedekken met een theedoek om stuiven van het poedersuiker te voorkomen. Na circa 5 minuten kun je de mixer wat harder zetten en klop je de topping goed romig. Doe in een spuitzak en leg een half uur in de koelkast om op te stijven.

Tot slot ga je de cupcakes garneren wanneer deze volledig zijn afgekoeld. Spuit op iedere cupcake een toef van de monchoucrème en garneer met een kers. Serveer de monchoutaart cupcakes op kamertemperatuur, anders is de monchoucrème te hard.

 

De monchoutaart in een glas in na al die jaren nog steeds een van de meest gelezen en waarschijnlijk dus meest gemaakte recepten van mijn blog. Zoals ik toen ook al schreef: ik vind monchoutaart heerlijk maar krijg ‘m zelden mooi gesneden dus ik gebruik liever de succesvolle smaakcombinatie en maak er dan een ander recept van 😉 Ineens kwam ik zo op het idee van deze monchoutaart cupcakes en die waren echt super lekker. Ik kan je dan ook van harte aanraden om dit recept te proberen.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.