Rabarber ontbijt oven pannenkoek


Ingrediënten voor 1 persoon:
• 2 smalle stengels rabarber
• 1 banaan
• 1 ei
• 2 eetlepels volkoren havermout
• 2 eetlepels volkoren meel
• 2 eetlepels XXL pure hagelslag
Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht). Snijd ten eerste de rabarber in boogjes (dikte circa 5mm) en doe deze in een ovenschaaltje.

Pureer vervolgens de banaan met het ei met de staafmixer tot een glad beslag. Voeg de havermout en het meel toe en mix met de staafmixer tot een egaal beslag.

Verdeel het beslag over de rabarber in de ovenschaal en bestrooi met de hagelslag. Bak de rabarber ontbijt oven pannenkoek in 25 – 30 minuten in het midden van de oven goudbruin en gaar.

Soms bedenk ik een recept redelijk in het moment. Zo ging het ook met deze rabarber ontbijt oven pannenkoek. Ik wilde graag een ontbijt met rabarber uit de oven en iets met een gezonde crumble of cake. Ik bedacht dit beslag en toen ik het gemaakt had vond ik het eruit zien als de dikte van pannenkoeken beslag. Dus besloot ik er een rabarber ontbijt oven pannenkoek van te maken een beetje geïnspireerd op de gedachte aan clafoutis. Hoewel het geen heel fotogeniek recept is, is het wel onwijs lekker én voedzaam. Groente, fruit, eiwitten en volkoren granen, dit recept heeft het allemaal en is dus een prima start van je dag!


2 reacties

    • Broer op 17/08/2022 om 18:08
    • Reageer

    Heerlijk

    1. Dankje!

Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.