Snijbonen ovenschotel met bloemkool aardappelpuree

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen:
– 600g kruimige aardappelen
– 400g bloemkool roosjes
– 500g rundergehakt
– 1 eetlepel gehaktkruiden
– 2 eetlepels Provençaalse kruiden
– 400g gesneden snijbonen
– Flinke hand panko of paneermeel

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook samen met de bloemkool in circa 15-20min gaar en zacht. Giet dit af maar vang een kopje kookvocht op en stamp tot een gladde puree.

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Terwijl de aardappelen en bloemkool koken, kun je het gehakt rul bakken met de kruiden er door.

Neem een ovenschaal en verdeel het gehakt over de bodem. Verdeel de snijbonen hier overheen en voeg de bloemkool aardappel puree toe als laatste laag. Bestrooi met de panko.

Gaar de snijbonen ovenschotel in 30 minuten in het midden van de oven. Lekker met appelmoes!

Ik schreef het al eerder, hier thuis worden graag ovenschotels gemaakt. Sowieso vind ik het lekker makkelijk omdat ik het voor kan bereiden en de keuken alweer schoon gemaakt heb voordat het eten op tafel staat. Daarnaast eten onze kinderen het vaak goed met een flinke lepel appelmoes erbij dus het is een goede manier om ze aan nieuwe groentes te laten wennen. Vaak voeg ik niet alleen een groente toe als middenlaag van de ovenschotel maar verwerk ik er ook eentje mee in aardappelpuree. Eerder deed ik dit al eens met pastinaak en knolselderij maar onlangs kreeg ik bloemkool getipt van een vriendin. Dat bleek een schot in de roos want behoorlijk wat extra groente en je proeft het niet echt terug. Wij vonden deze snijbonen ovenschotel erg lekker, alleen Dex was matig enthousiast maar at het uiteindelijk wel vrij aardig. Deze gaat dan ook zeker nog op herhaling!

Tip: liever vegetarisch of veganistisch eten? Vervang het rundergehakt dan voor vega(n) gehakt. Laat de gehaktkruiden weg maar meng wel met de Provençaalse kruiden. Je hoeft dit gehakt niet eerst te bakken maar kunt het direct in de ovenschaal doen.


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.