Zuurkool ovenschotel met knolselderij-aardappelpuree

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen:
– 1100g kruimige aardappelen
– ½ knolselderij
– 1 sjalot
– 1 rode paprika
– 1 appel
– 500g zuurkool
– 200g vega gehackt
– Flinke hand panko of paneermeel

Begin met het schillen van de aardappelen en snijd ze in blokjes. Doe daarna hetzelfde met de knolselderij. Kook beide samen in circa 15-20min gaar en zacht. Giet dit af maar vang een kopje kookvocht op en stamp vervolgens tot een gladde puree.

Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.

Terwijl de aardappelen en knolselderij koken, snipper je het sjalotje en snijd je de paprika in stukjes. Bak dit daarna heel even aan in een wok met een scheutje olijfolie of klein beetje margarine.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes.

Neem een ovenschaal en verdeel het gehakt over de bodem. Verdeel het ui-paprika mengsel en de appelstukjes hierover en bedek met de zuurkool. Voeg tenslotte de knolselderij-aardappel puree toe als laatste laag. Bestrooi met het paneermeel.

Gaar tenslotte de zuurkool ovenschotel in 30 minuten in het midden van de oven. Lekker om te serveren met appelmoes!

Het stamppotten seizoen is weer geopend, heerlijk, ik ben dol op stamppot! Ook op zuurkool, maar die eet ik altijd liever in een ovenschotel. Ik besloot dan ook om eens van mijn standaard zuurkool ovenschotel recept af te stappen. Als je mijn recepten vaker leest, zal het je zijn opgevallen dat ovenschotels hier regelmatig op het menu staan en dat ik er vaak nog wat extra groentes in stop. Zo ook met deze zuurkool appel ovenschotel met knolselderij-aardappelpuree. Eerlijk is eerlijk, bij onze kinderen was dit recept geen succes maar mijn ouders en wij vonden het erg lekker. Door de appel heeft het geheel iets meer bite, wat ik altijd wel lekker vind. Ik zou zeggen: probeer ‘m vooral zelf eens!


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.