Tomaat paprika soep met zoete aardappel

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen:
– 1 middelgrote ui
– 2 tenen knoflook
– Scheutje olijfolie
– 250g romaatjes (of andere smaakvolle kleine tomaten)
– 1 gele paprika
– 1 rode paprika
– 1 zoete aardappel
– 1 liter groentebouillon
– 2 eetlepels Provençaalse kruiden

Voor dit recept heb je een staafmixer nodig.

Zet een soeppan op het fornuis en doe hier en klein scheutje olijfolie in. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Doe dit alvast in de pan.

Schil nu de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Halveer de romaatjes. Halveer ook de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd in stukjes.

Bak de ui en knoflook op middelhoog vuur en voeg hier na circa 5 minuten de zoete aardappel blokjes aan toe. Bak een paar minuten mee alvorens je ook de romaatjes en paprika stukjes toevoegt.

Na nog eens 5 minuten sudderen (blijven roeren zodat het niet aanbakt), blus je het geheel af met 1 liter groentebouillon en voeg je de kruiden toe. Breng de bouillon aan de kook. Draai daarna het vuur laag en laat de soep circa 30 minuten sudderen. De soep is klaar als de zoete aardappel blokjes zacht geworden zijn.

Pureer de tomaat paprika soep glad met een staafmixer. Serveer direct of laat afkoelen en bewaar vervolgens in de koelkast tot gebruik.

Zo’n 1,5 jaar geleden was ik mijn sportroutine een beetje kwijt en voelde ik me niet echt lekker in mijn lijf. Ik voelde me niet fit en was iets te zwaar voor mijn doen. Daar wilde ik iets aan doen en dus ging ik aan de slag met bewustere keuzes maken in mijn voeding en pakte ik het sporten weer op. Tegenwoordig sport ik vaak zo’n 3 á 4 keer per week, al is dit er de laatste weken wat bij ingeschoten aangezien wij flink aan het klussen geweest zijn in onze tuin.

Afgelopen zondag besloot ik daarom de teugels weer even wat strakker aan te trekken. Terug naar 4 keer sporten per week en ook weer wat bewuster omgaan met eten. Een van de dingen die ik mezelf voor deze week ten doel stelde was om mijn lunch wat meer te variëren en niet altijd voor enkel brood te kiezen. Daarom maakte ik zondagavond alvast deze tomaat paprika soep met zoete aardappel voor de lunch van maandag. Zowel ik als mijn ouders hebben er van gesmuld; een blijvertje dus!


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.