Speculaas boterkoek met chocolade kruidnoten

Ingrediënten voor circa 16 puntjes:
• 250g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
• 250g suiker
• 1 ei
• snufje zout
• 250g bloem
• 2 eetlepels speculaas kruiden
• 3 eetlepels hazelnoot chocoladepasta
• 3 handjes chocolade kruidnoten

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht) en vet een springvorm (doorsnede circa 24 cm) in met boter.

Klop de boter met de suiker zacht en roer vervolgens het ei en het zout er door. Zeef de bloem en de speculaas kruiden boven het beslag en kneed deze er door totdat een soepel deeg ontstaat.

Duw het deeg in de bakvorm. Bak de boterkoek in het midden van de oven in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Laat de speculaas boterkoek volledig afkoelen in de vorm en haal de vorm eraf. Bestrijk nu met de chocoladepasta en beleg vervolgens met de chocolade kruidnoten.

Gisteren was ik jarig en bij een verjaardag hoort iets lekkers. Aangezien vandaag de Sint in het land komt besloot ik alvast in de juiste sferen te komen. Ik was eigenlijk van plan om een cake met chocolade kruidnoten en iets met hazelnoot chocoladepasta te maken maar maandag tijdens de lunch ging het ineens over boterkoek en toen bedacht ik dit recept voor speculaas boterkoek met chocoladekruidnoten. Het was al tijden geleden dat ik boterkoek had gebakken en eigenlijk leek dit me veel lekkerder dan mijn oorspronkelijke idee. Gelukkig was deze speculaas boterkoek nog lekkerder dan dat ik gehoopt had. Qua structuur en kruidigheid leek het best wel op gevulde speculaas en dan de chocoladelaag erop was echt een top combinatie. En aangezien er nog een stuk over is, kunnen we dat straks met het kijken van de intocht lekker opeten.


1 ping

  1. […] er nog familie op bezoek voor mijn verjaardag. Dat vroeg om taart. Ik was erg enthousiast over mijn speculaas boterkoek met chocolade kruidnoten van onlangs maar had ook zin in een soort monchou taart. Zo bedacht ik deze speculaas kers […]

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.