Witte chocolade kruidnoot cupcakes

Ingrediënten voor circa 16 tot 20 cupcakes:
Voor de cakejes
• 80g ongezouten roomboter op kamertemperatuur
• 280g donkere basterd suiker
• 240g bloem
• 16g bakpoeder
• 1 eetlepel koek- en speculaaskruiden
• snufje zout
• 2 eieren
• 240 milliliter volle melk
• 200g witte chocolade kruidnoten
• 100g kruidnoten
Voor de topping
• 200g ongezouten roomboter
• 265g roomkaas
• 225g witte chocolade
• 100g poedersuiker
• evt. schuddebuikjes ter decoratie


Begin met het maken van de topping. Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn. Hak de chocolade in stukjes en smelt deze au bain marie (in een kommetje boven een pan kokend water). Laat de chocolade in het kommetje op het aanrecht wat afkoelen.

Terwijl de chocolade afkoelt mix je de boter met de roomkaas luchtig. Voeg de poedersuiker hieraan toe en mix totdat alles goed gemengd is. Doe dit tenslotte ook met de afgekoelde witte chocolade.

De topping is niet super dik, zet deze daarom een half uur in de koelkast om wat verder op te stijven. Als je de cakejes mooi wil opspuiten, doe de topping dan alvast in de spuitzak voordat je ‘m in de koelkast zet.

Ga verder met het bakken van de cakejes.  Verwarm de oven voor op 190 graden (hetelucht) en vul een muffin bakvorm met cupcake papiertjes.

Mix de boter met de suiker totdat dit goed gemengd is. Zeef de bloem met het bakpoeder, de speculaaskruiden en het zout en voeg dit toe aan het botermengsel. Mix totdat alles goed gemengd is.

Kluts de eieren en meng met de melk. Schenk ongeveer een derde deel van dit mengsel bij het beslag en mix totdat je een egale massa krijgt. Schenk de rest van het melkmengsel er in twee delen bij en meng steeds totdat je een mooi glad beslag hebt.  Schep beide soorten kruidnoten hier over heen.

Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Dit gaat handig met een ijslepel. Bak de cakejes in circa 18 minuten in het midden van de oven gaar.

Laat de cakejes circa 5 minuten afkoelen in de vorm en zet ze dan op een rooster om volledig af te koelen.

Spuit de witte chocolade botercrème op de cakejes en garneer eventueel met wat schuddebuikjes.

Ik schreef het al vaker: ik ben dol op de Sinterklaas periode. Met 2 kids die er nu vol in zitten is het dit jaar extra leuk. Wij gaan vandaag dan ook lekker kruidnoten bakken en de intocht kijken. Maar deze witte chocolade kruidnoot cupcakes zijn ook echt een aanrader hoor. Als je houdt van witte chocolade kruidnoten moet je ze zeker eens proberen want dan ga je dit ook helemaal top vinden 😉 En zijn deze witte chocolade kruidnoot cupcakes nou niet helemaal jouw ding, dan vind je hier nog een heleboel Sinterklaas inspiratie (even scrollen naar de feestdag Sinterklaas).


Geef een antwoord

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.